Skrivet av: AN | 01 februari 2009

Myndigheter

Vad händer runt om landet i olika myndigheterna som till exempel Försäkringskassan. Kan det vara så att de börjar tappa tron på det system vi byggt upp och som nu så sakteliga börja rasa samman?

Inom Försäkringskassan är krisen djup, antagligen djupare än vad många tror. Att förändra en organisation av den storleken kräver ansvar och en tydlighet i ledarskapet och där har allt gått fel, väldigt fel! Omorganisation kan många gånger vara nyttigt, dels ur ekonomiska perspektiv men också för att en väl inarbetad organisation många gånger blivit hemmablind och ser inte de möjligheter som serveras.

En omorganisation kräver inte enbart en bra plan. På skissbordet ser allt bra ut och i teorins glada värld är precis allt möjligt. Det dessa teoretiker ofta glömmer är att förankra sina idéer i verkligheten, det vill säga, praktiskt. Att få med sig de som ska förmedla detta till alla anställda och ”få med alla på tåget”, det visar sig alltför ofta vara det som uteblir vid omläggningar av denna kaliber. Om inte cheferna själva tror på förändringen så kommer de inte kunna förmedla detta på ett positivt sätt som sedan ska flöda ut i övriga organisationen. Är inte ledningen enig så kan de knappast förvänta sig att den stora skaran, i detta fallet tjänstemännen, ska kunna utföra sitt arbete på ett korrekt och motiverat sätt.

”Vad händer då, frågar man sig automatiskt då man läser spaltmetrarna om Försäkringskassans fortsatta fadäser?”

Vi läser om de anställdas egna upplevelser, där de själva skildrar den verklighet de befinner sig i. Förtvivlade människor ringer till dessa tjänstemän, som bakbundna och utan direktiv, måste försöka förmedla olika beslut fattade av människor som många gånger inte förstår vad det handlar om. Vad vet en högavlönad politiker om hur det är att vara småbarnsförälder när kräksjukan slår till, eller ett antal förkylningar under hösten och våren. De vet, om möjligt, ännu mindre om hur det är att dra på sig arbetsskador på grund av ett tungt arbete. De tycker att försäkringstagarna är gnälliga simulanter som borde jobba mer och gnälla mindre.

Vad vet jag? Kanske stämmer det på vissa, möjligen stämmer det inte alls på andra? Vad vi dock med säkerhet kan säga är att, så länge vi lever i den monetära värld vi i dag har, så kommer människors behov av finansiella medel inte avta. Vi har under ett antal tusen år skapat oss ett system där vi ”gör rätt för oss” då vi vill ha en vara eller tjänst. Detta som till en början byggde på att vi idkade byteshandel har eskalerat i en penning-galen och ha-galen värld som liknar den värsta utav Bibelns beskrivna scenarion. Att människor ska lida och dö som flugor i en världsdel medan vi i ”vår egen” världsdel kan leva i ”lyx och flärd”, jämförelsevis (med vår standard), är i sin grund så monumentalt sjukt så att vi aldrig skulle kunna förstå det annat än om vi hamnar där själva.

Föreställ er bara att något så, för oss, själklart som elektriciteten skulle försvinna. Halva västvärlden skulle dö ut inom några månader då vi inte skulle kunna livnära oss eller försörja oss. U-länderna å andra sidan skulle fortsätta leva som vanligt för de har ju bara läst om de nymodigheter som ”vi i väst” lever med.

För att återgå till Försäkringskassan och dess bekymmer så kan dessa bara lösas av att någon konstruktivt bygger upp ledarskapet. Detta måste börja med starka och styrande direktiv uppifrån som sedan sprids ner i alla led av underchefer som sedan med samma typ av entusiasm förmedlar detta till grupp- och avdelningscheferna. DÅ, och först då, kommer, genom ett tydligt ledarskap, Försäkringskassan få bukt med sina interna problem. Detta i sin tur ger effekten av att försäkringstagarna får de medel de behöver för att vardagligt få tillgång till det som hela systemet i sin grund är byggt på och som troligtvis en dag även kommer bli dess fall, pengar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: