Skrivet av: AN | 20 februari 2017

Medias inverkan i verkligheten?

En något luddig rubrik över en mera luddig ansamling institutioner med mer eller mindre bra och dålig verklighetsförankring. Fox News har under helgen sänt inslag som återfinns på de flestas näthinnor efter den amerikanska presidenten Donald J Trumps taffliga återgivning tagen ur ett vinklat sammanhang. Denne Trump, mannen, myten, legenden, eller är det ett utstuderat politiskt spel, eller är han bara dum?

En man av Donald Trumps kaliber är knappast dum, man når osannolikt hans nivå genom dumhet. Däremot behöver man inte nödvändigtvis anta ett aristokratiskt hållningssätt baserat på framgångar som bidragit till en förmögenhet värd namnet. Kanske är det just detta som givit Donald Trump hans kometkarriär i politiken, han vet vad folket vill höra, han vet vad folket vill ha, han riktar sig till de bittra, han riktar sig till de förorättade.

Republikanen Trump, denne man av folket med en tilltalande retorik och samtida klumpiga uttalanden man knappast kan vänta sig av en amerikansk president. Eller är det hans stil, hans grej, verka flummig för att sedan med knivskarp skärpa ta sig an problem efter problem. Imponera för sedan förvåna och förfära och så vidare?

Däremot tycker jag att han tar sig an ”pudelns kärnas” i sin kommentar kring Sveriges inrikespolitiska problematik. Våra styrande kämpar febrilt för att omedelbart lägga en blöt filt över den glöd Trumps uttalande skapat. Allt är plötsligt kopplat till rikets prestige, hur det får vårt land att verka utåt, kontexten är av underordnad betydelse och PK-media har febrilt tagit fram motbevis till Trumps påståenden. Bildt, Wahlström och Löfven håller en enad front mot omvärlden genom sina snabba kommentarer där Trump sågas genom påståendet att han svamlar, Bildt undrar vad Trump har rökt innan sitt uttalande.

Men har han så fel? Är han verkligen så fel ute? Bortsett från smärre detaljer tycker jag Trump är ganska nära sanningen, den sanning vi alla läser om genom de visselblåsare som förser medborgare med information ur verklighetens perspektiv. Informationen om eskalerande våld i alla storstäder, en maktlös poliskår, ett rättsystem i fritt fall, ett vårdsystem likaså, pensionärer som får besöka soppkök för att de inte har råd att köpa mat för dagen och en skola som inte längre håller måttet.

Men PK-eliten med sin knutna och styrda media vinklar allt på ett negligerande sätt som blir än mer uppenbart en dag som denna då Trumps kritik mot Sverige möter den affekt media sänder, upprörd fd utrikesminister och statsminister Carl Bildt, förvånad statsminister Stefan Löfven. Allt för att stärka lögnen om Sverige, korthuset som skakar i dess grundvalar och som mest troligt rasar ihop inom en inte alltför avlägsen framtid.

Imponerade ansträngningar görs för att behålla lögnen om Sverige, imponerande ansträngningar görs för att säkerställa svenskens tro på vårt oförstörbara samhälle. Detta öppnar för de krafter Trump representerar, högervindarna blåser åter över vår värld, mänsklighetens minne räcker i två generationer sa någon nyligen i samband med minnesdagarna för förintelsens grymma livsöden. Med tanke på den utvecklingen vi har i världen så är den inte längre en centervärld, det börjar bli en höger- och vänstervärld där motsättningarna blir alldeles uppenbara. 

Svårtolkad är vekligheten av i dag men det är nära till hands att känna krigets vindar och Uppenbarelseboken mörkaste profetior kan innan det sista man gör här i livet, komma att besannas. 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: