Skrivet av: AN | 06 januari 2009

Ett nytt år, nya utmaningar…

Det är fantastiskt det här med åren, de bara går och man förundras varje år över hur snabbt de flyter förbi. Året som gick bjöd på allehanda överraskningar som en fallande börs och ett klart osäkert finansiellt klimat för 2009 att ärva.

Vad som dock är mest aktuellt är ju givet krisen i mellanöstern och tankarna går givetvis till de lidande människorna i Gaza som lever i en ständig moment 22 situation och som de troligen kommer få fortsätta leva i under en oöverskådlig framtid. Hamas borde för sitt folks skull se till att avsluta beskjutningen av israelisk mark för att fortast möjligt få fram en vapenvila så att förnödenheter kan transporteras in i Gaza. Tyvärr är det så med militanta islamister, de lyssnar sällan eller aldrig och det vore bra i fall de kunde bevisa motsatsen denna gång. Tyvärr visar det sig att de skjuter fler raketer och sedan springer och gömmer sig bland civilbefolkningen vilket medför civila förluster.

Att tro att denna krutdurk på världskartan inom överskådlig framtid kommer få ett tillstånd av fred är ju lika sannolikt som att jorden är platt. Rent historiskt så har det alltid varit ett område laddat med diverse spänningar och oroligheter och konflikterna är så djupt rotade så folket har nog i grund och botten glömt vad det handlar om. Vad som säkert är, det är att lidandet bara kommer bli större för varje dag som går till palestinierna själva inser att Hamas aldrig kommer bli deras väg ur detta. Då denna organisation upphör att exsistera i Gaza så kommer även bomberna tystna och priset de får betala innan de inser det… kommer bli högt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: