Skrivet av: AN | 07 januari 2009

Gaza – helvetet på jorden?

Under ett antal dagar har man med viss förskräckelse studerat åtskilliga tv bilder på lemlästade människor i den rubricerade regionen. Att se alla dessa barn och den olycka som drabbar civilbefolkningen är hjärtskärande och tragiskt och man fylls av känslan och tanken: ”Kan vi inte bättre, har vi inte lärt oss något? Människan har tillbringat tusentals år med att kriga och inte lärt sig det våra barn automatiskt förstår, det leder ingenstans.

Betänker man detta så blir omedelbart nästa tanke: ”Försvinner empatin man har som barn då man blir vuxen? Försvinner känslan för rätt eller fel?”

Ja, beskådar man det som händer ständigt i mellanöstern så är det ju inte utan att man börjar undra. Ett folk väljer ett styre genom ett demokratiskt val. Samma folk inser att detta val kommer innebära framtida konflikter. Trots detta samt det faktum att över 60% av Gazas befolkning räkna som ”ung” så röstas detta militanta islamistiska parti fram till valseger och vart har de fört den palestinska Gaza remsan nu? Hur kan detta rättfärdigas?

Hamas politik är att de aldrig kan tänka sig att erkänna staten Israel och deras slutgiltiga mål är israelernas utplåning. Var i Islam finner man stöd för detta hat? Av det jag själv tagit reda på angående Islam under åren så går detta stick i stäv med deras religiösa uppfattningar vilket ger ytterligare stöd till att Hamas inte är något annat än militanta islamister.

Hamas söker nu febrilt efter stöd i regionen för sitt jihad, ett stöd som så här långt i princip uteblivit men de senaste dagarna har det börjat morras på Västbanken och runt om i Europa och världen i övrigt. Detta mycket tack vare det propaganda krig som ömse sidor använder sig av för att söka stöd eller bilda opponion med. Det blödande Gaza säljer bäst och där vänds krigets vindar mot Israel.

Ska det bli ett snart eldupphör MÅSTE den palestinska befolkningen starkt överväga att avsätta Hamas. Att dessa herrar fortfarande är politiska ledare i Gaza är obegripligt då de använder sin egen civilbefolkning som sköldar med enorma civila förluster till följd. Konsekvensen av deras politik får nu invånarna i Gaza betala dyrt för, barn och kvinnor får sätta livet till för att vissa prompt måste skjuta raketer. Återgällningen blev hård och resultatet som invånarna i Gaza nu har i sin verklighet – helvetet på jorden…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: