Skrivet av: AN | 16 augusti 2012

Lööf – en notorisk lögnare

Fortsatta avslöjanden av våra för tillfället eminenta massmedier visar på att Lööfs departement omedelbart efter turbulensen med Tillväxtverket i panik försökt städa undan bevisen för deras brott mot det svenska samhället. Att vidare konstatera är att mörkläggningsförsöket strider mot allt utav demokrati som Sverige står för.

Bild

Aftonbladets kartläggning av tiden från att Christina Lugnets fadäser uppdagades ser ut så här:

***

2011

8 december

Annie Lööf har julbord för Närings­departementet för 616 473 kronor. ­Enligt departementet handlade det framför allt om seminarieverksamhet – ­vilket det också bokfördes som.

19 december

Lööf har avslutningsmiddag med ett 20-tal partikollegor från departementet på Villa Bonnier. De dricker sprit och tolv flaskor vin på skattebetalarnas ­bekostnad.

2012

21 maj

Van der Nootska Palatset skriver en faktura till Näringsdepartementet på en depositionsavgift efter att statsråds­assistent Eva Ankarsjö ringt och bokat bord åt Annie Lööf och hennes stab i departementets namn.

27 juni

Lööf har fest för sin stab på van der Nootska palatset. 14 personer äter och dricker elva flaskor vin och ytterligare 13 glas vin. Hela kalaset går på 21 506 ­kronor och notan skickas till skatte­betalarna.

1 augusti

Klockan 10.46 beställer Aftonbladet all internrepresentation på Närings­departementet sedan september 2011.

2 augusti

Klockan 16.05 skickas transaktionslistor över representationen till Afton­­b­ladet.

6 augusti

Aftonbladet ­begär ut elva fakturor för ­intern representation från transaktionslistan – där bland annat notan från van der Nootska palatset och Villa ­Bonnier finns med.

Aftonbladet begär också ut sammanställningar över hur mycket alla övriga departement har gjort av med på internrepresentation sedan september 2011.

7 augusti:

Näringsdepartementet efterfakturerar Centerpartiet för notan från van der Nootska palatset och gör löneavdrag för spriten på Villa Bonnier.

Klockan 16.46 skickar Jenny Forkman de elva fakturorna som beställdes den 6 augusti och skriver att fakturan från van der Nootska har efterfakturerats.

Klockan 17.49 kontaktar Afton­bladet Jenny Forkman för att få underlaget kring fakturan som nu har gått till Centerpartiet.

8 augusti:

Klockan 11.23 mejlar Forkman ­kopior på löneavdraget som har gjorts för spriten och efterfaktureringen till Centerpartiet.

Klockan 12.43 publicerar SR Dagens Eko nyheten om spritavdraget och ­efterfaktureringen. Detta efter att ­Annie Lööfs pressekreterare lämnat ­hela nyheten till Ekot. Statssekreterare Håkan Ekengren intervjuas senare och berättar då bland annat om hur ­Näringsdepartementet ligger till när det gäller internrepresentation jämfört med andra departement. Det hela handlar om uppgifter som tagits fram på uppdrag av Aftonbladet men som vid denna tidpunkt inte har lämnats ut.

9 augusti:

Aftonbladet publicerar nyheten om hur ­Näringsdepartementet har hanterat sina ­notor.

Först 11.29 får­ ­Aftonbladet handlingen om hur mycket ­respektive departement har lagt på ­intern representation – dagen efter att ­Näringsdepartement fått den.

13 augusti:

Näringsdepartementet lägger ut uppgifter om sin julfest på sin hemsida. Trots att Afton­bladet begärt ut all intern representation har vi inte fått ta del av denna. Julfesten har varit bokförd som seminarieverksamhet.

14 augusti:

Aftonbladet avslöjar hur julfesten har undanhållits tidigare granskning.

***

Jag tycker det är beklämmande att det får gå till så här och skulle bli synnerligen förvånad om Annie Lööf får sitta kvar efter detta. Att det i vår tid får gå till så här??? Från snål smålänning till maktens korridorer i Rosenbad gjorde Annie Lööf maktgalen och framför allt, ha-galen. De en gång så goda incitament hon med fördel förespråkat för sitt centerparti är nu bortglömda och personen Annie Lööf kommer med tiden glömmas bort som en mycket ”liten människa”.

En toppbetald politiker i det absolut översta toppskiktet och med departementsanställda vars löner många av oss bara kan drömma om. Att dessa ska behöva nyttja skattemedel för att fylla sina magar och sinnen med god mat och alkohol i överflöd är så vidrigt dåligt att orden inte räcker till för att beskriva den avsky och ilska som fyller ens dag.

Annie Lööf måste avgå, omedelbart!!!

Gör hon inte det så raseras det lilla förtroende som denna regering månne ha kvar och ett sannolikt regimbyte kommer ske i valet 2014. Det här kan mycket väl bli borgarnas dödsstöt med tanke på den mycket hårda politik de drivit där poängen varit och är att: ”Alla ska jobba för sig, oavsett hur sjuk eller gammal och utsliten du är”.

Betänker man sedan nivån på deras ansvar för de skattemedel svenskarna fyller statskassan med så blir man gråtfärdig. Nej Reinfeldt, du har helt klart något att betänka, n o g s a m t ! ! ! !

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15266607.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15266882.ab

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article15266387.ab

http://www.dn.se/nyheter/politik/bottenbetyg-for-centerledaren

http://www.expressen.se/nyheter/valjarnas-fortroende-for-annie-loof-rasar/

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/bottenbetyg-for-naringsminister-loof_7426256.svd


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: