Skrivet av: AN | 05 augusti 2012

Myndigheten för inbördes beundran

Det är med viss irritation man läser om de olika fadäser som skakar de otaliga myndigheter, nu Tillväxtverket, vilka är tillsatta för att bevaka välfärden för de svenska medborgarna. De svenska medborgarna är för övrigt deras arbetsgivare och de får sin lön via svenska skattebetalares surt förvärvade löner.

Irritationen kulminerade fullständigt då man fick läsa om Tillväxtverkets otaliga kick-offer på det ena spahotellet efter det andra. Det uppenbara fusket och genrealdirektören Christina Lugnets märkliga tillbakavisanden av att det skulle förekommit uppenbart fusk inom hennes Tillväxtverk. Hon var som ”lugnet själv”…

Att hävda att Sverige är ett sådant helylle land med minimal korruption är i dag en sanning med modifikation. Korruptionen letar sig allt högre i hierarkin och till syvende och sist så handlar det bara om en sak: ”Människor som hittar kryphål och försöker sko sig på andra människor bekostnad”. Det är väl lite av mänsklighetens signum men borde dock inte utföras av de myndigheter som är satta att verka FÖR medborgarna i ett land.

När detta nu handlar om ytterligare en myndighet som är ”drabbad” (minns ärligt inte hur många man hört om tidigare) vore det kanske förnämligt i fall de styrande kunde ta fram lite direktiv såsom att de som utnämns till genraldirektörer kanske skulle ha ett personligt ansvar för de fadäser som begås. Det är ju rätt många och frekvent förekommande sådana…

Då människor i regel hamnar i ett ”ha-begär” då de når högre positioner i samhället, dvs, vissa klarar inte av att ha den makt som tilldelats dom utan att i längden påverkas negativt då de också förstår hur de kan komma att utnyttja systemet till deras fördel. Då tycker jag att det borde finnas en regel att den högst ansvarige också får ansvara för sina yttersta arbetsgivare för sina och dess avdelnings fadäser och säkerställa att de medel som felaktigt nyttjats återbetalas till statskassan!  

Får Christina Lugnet sitta kvar efter detta vore det för jävligt!

Bild


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: