Skrivet av: AN | 19 september 2010

Ödets stora dag

Jag vaknade i dag, gråmulet och småkallt var ”dagens melodi” över de nordöstra delarna av Stockholm. Tittade på mobilen för att konstatera att valdagen till slut har blivit ett faktum. Ett faktum man ogärna tar till sig då man vet vad utgången riskerar att innebära. Å andra sidan kan det innebära något bra men med tanke på läget i Sverige så vågar man inte hoppas för mycket för att till syvende och sist inte bli alltför besviken.

Jag har med intresse beskådat de åtskilliga program på TV med tillhörande analyser av allehanda slag som snudd på gått i repris de senaste veckorna. Det har åtminstone verkat som det och innehållet har varit varierande. TV4 har gjort ett tappert försök med sin valbevakning men frågeställarnas kvalité på sig själva och stundom det viktigaste, frågeställningarna, har varit under all kritik.

Nu står vi dock vid vägskälet, ska vi gå framåt eller ska vi gå bakåt. Oavsett om den blivande statsministern är Reinfeldt eller Sahlin så blir det en historisk händelse. Antingen har de borgerliga suttit två mandatperioder i sträck eller så har Sverige fått sin första kvinnliga statsminister någonsin. I jämlikhetens namn är det sannolikt något som lockar många, att för den sakens skull, rösta röd-grönt i dag.

Ett röd-grönt alternativ, en fras som allt för många gånger ekat ur TV-högtalarna på sistone, är dock det som gör att vi börjar snabbspola bandet tillbaka till 90-talet. Vad Sverige genomgått under de senaste fyra åren är i sanning evolution, från socialist-kommunist-demokratiskt till ett framgångsrikt land med ett koppel vettiga människor vid makten för första gången sedan jag blev röstberättigad.

Alliansen har bidragit med enormt mycket i svensk politik, likaså med välfärden även om vissa saker blivit fel. Detta har Alliansen dock erkänt och här ska man notera att de villigt erkänt det, inte motvilligt. Reinfeldt konstaterade i sitt tal till nationen i går att: ”Vissa saker i sjukförsäkringen blev inte rätt”. Detta visar ändå på att Alliansen sannolikt kommer göra något åt det vid ett fortsatt förtroende från svenska folket.

Både Reinfeldt och Sahlin erkände öppet att de ansåg varandra vara skickliga politiker, sannolikt skulle en blandning av denna politik vara det bästa valet för Sverige. Ska man dock se det hela långsiktigt, vilket jag gärna gör, så vill jag se ett starkt Sverige nu och framtiden. Den politik som våra röd-gröna presenterar är inte realistisk då de förändringar de föreslår omöjligen kan finansieras utan kraftigt höjda skatter.

Sahlin konstaterar att hon älskar att betala skatt och med hennes inkomster så förstår jag henne. Men den sjuksköterska, chaufför eller industriarbetare som får en tusenlapp extra i månaden i nuläget lär nog inte uppskatta att den försvinner. Jag anser att vi alla bör betala skatt men under rimliga former, inte hutlöst mycket vilket vi snart gör om Mona & CO kommer till makten efter detta ödesmättade dygn.

Vid en röd-grön seger kommer allt successivt bli dyrare, i den vanliga röda andan kommer det successivt höjas så gemene man inte omedelbart upptäcker det svinn som sakta uppkommer i plånboken. Jag tror att en röd-grön seger kommer innebära stor skada för landet och att de som verkligen lyft svensk politik in i 2000-talet på allvar kommer stå i skymundan.

Socialdemokrater, kommunister och ett miljöparti… Hur dessa på något sätt och vis lyckats få ihop någon slags gemensam politik är för mig fullständigt obegripligt, dessa fyra individer med så vitt skilda ideologier att det hela ter sig löjligt. Blir resultatet en röd-grön seger så kommer Carl Bildts uttryck ”röd-gröna-röran” bli ett obehagligt faktum för hela svenska folket och den lärdomen kommer bli dyr, mycket dyr!

I dag går svenskarna till valurnorna, i dag väljer svenskarna politisk inriktning för de kommande fyra åren, i dag väljer svenskarna en bra framtid kontra ett steg tillbaka till stenåldern. Sverige har inte råd med ett steg tillbaka till det förflutna, Sverige måste sträva framåt för att ha en chans i vår föränderliga värld, nu och i framtiden. Den vägen har Alliansen, de har min röst, jag uppmanar alla som vill ha ett parti som leder oss framåt och inte bakåt att röst på Alliansen och framför allt, göra sin medborgerliga plikt och rösta!

Detta är i sanning, ödets stora dag


Svar

 1. Så jag kan tolka deta inlägg att du inte är sahlin-fan.lol.

 2. Har inget emot Sahlin men politiken är något förlegad, bra för Sverige under 1900-talet men hänger dock inte med längre trots vissa förnyelser. Att flirta in sig med VP och MP är att ta bort sosse-själen helt och därav kommer inte ina sympatier hamna där några fler gånger

 3. Att dom (s och vp) bildar en valallians med mp är lite som att spela roulett med tanke på att mp springer till borgarna titt som tätt, samtalat med några lokala sossepolitiker och när man nämner mp så fnyser dom, problem i ”paradiset” kan man anta.

 4. Ja, du ser, i den bästa av världar så… 🙂

  Trots de fina orden så är det ett faktum att ökad sysselsättning trots allt ger en bättre folkhälsa, både fysiskt och psykiskt. Att ha något vettigt att företa sig är nog bland det viktigaste som finns och det skapar möjligheter, välmående och socialt umgänge. En väg ur ett eventuellt utanförskap behöver inte uteslutande handla om bidrag. Jag tror den enda vägen ur ett utanförskap är att sysselsättas!

  Sedan finns det givetvis de som inte har möjlighet att arbeta på grund av sjukdom eller skada/skador. Dessa tycker jag själv behandlas lite hårt i dag men har man nogsamt lyssnat på vad politikerna sagt under valupptakten så står det klart att det ”nya systemet” nu ska revideras.

 5. Valet är nu över och det gick som det gick. Vi behåller Alliansen om än dock något marginaliserad.
  Hoppas det kan gå ändå även om de inte har egen majoritet. Ett nytt parti har också kommit in i riksdagen och vad detta innebär vet ingen.

 6. GOD JUL & GOTT NYTT ÅR i omtankens tecken

  tillönskas du på:

  seforslin.se

  VÄLKOMMEN!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: