Skrivet av: AN | 16 maj 2009

De varma tidernas ankomst…

Hej allesammans!

 

Efter en välbehövlig semester på annan ort så har man landat i vardagen igen. En intensiv period av arbete la grunden för ett beslut om en spontan semester vilket bidragit till att man nu laddat batterierna inför den ankommande semestern i början på juli 😉

Att anlända till ett Sverige i full grönska mot att åka i från ett sverige som är täckt av kala träd är kontrasternas kontrast och en bra påminnelse om varför vi lever i detta avlånga land. De skiftningar som våra årstider ger är en tjusning som jag inte kan leva utan. Våren då allting föds, syrénerna står i blom, fåglarna ruvar sina ägg i holkar eller nästen. Sommaren då värmen anländer och lockar till sol och bad, de små liven i nästena kläcks och vi ser små dunbollar träna vingarna gömda av täcket av löv i träden. Hösten anländer med sina mäktiga kulörer och fantastiska färger för att senare övergå i vinterns skrud…

Låter som en utopi i mina öron men jag förvånas ständigt över allt gnäll man hör om väder och vind. En viss avsky har börjat växa inom mig för dessa bortskämda storstads bor. Packade som sillar bor de och tro mig! Skulle elen försvinna bara för en vecka skulle misären i storstäderna vara totalt. Många har knappt varit utanför tullarna, många är fullständigt ointresserade att vara utanför tullarna. Vad skulle dessa individer hitta på utan el och utan TV? Hur skulle de få mat???

Att ge sig ut i naturen och avnjuta vår fantastiska allemansrätt, slå i gång en brasa, grilla lite, sitta och stirra ut över en sjö. Det, mina damer och herrar, är livet då det är som bäst. Själv bor jag vid havet, en fantastisk upplevelse och ett beslut jag och min familj aldrig ångrat. Kallt och rått många gånger, ja! Men den mångfald i klimatet och de otroligt friska vindarna bidrar till en frihetskänsla som det är svårt att sätta fingret på. Att stå på brygga med vinden i håret, se hur barnen jagar varandra på gräsmattan, känna doften av grillat kött. Det är Sverige! Det gör Sverige svenskt! Det tar fram vikingen i blodet och lugnet i sinnet…

Sverige är med sin mångfald i klimatet fantastiskt och hur underbart det än kan vara på en semester så kan det aldrig motsvara känslan av att komma hem!

// Nabone


Svar

 1. ”…Sverige är med sin mångfald i klimatet fantastiskt och hur underbart det än kan vara på en semester så kan det aldrig motsvara känslan av att komma hem!”

  Det här upptäckte jag själv i början på 60-talet – som sjöman på Sydamerika-fart under ca 6 år.

  Den insikten har jag burit med mig som en fantastisk gåva under nu ca 45 år = mina utlandssemestrar har varit och är mycket mycket fåtaliga.

  Ha en skön lördag ❗ /Josef 😉

  PS. TIPS. Jag har satsat 300 kr på Malena Ernman som vinnare i kväll. Oddset ca kl 10.00 var 18 ggr pengarna. DS.

 2. alnabone,

  Jag håller verkligen med dig !
  Jag uttryckte mig nästan precis likadant på Ian W’s blogg igår i ett inlägg där det diskuterades om vi har något att försvara i Sverige.

  Det du tar upp här är unikt för Sverige och verkligen värt att försvara som jag ser det.

 3. Välkommen hem!

  Här sitter jag vid min sjö (med havet 100 meter bort) i skiraste grönska och norrhimlen alldeles orange av solen som inte riktigt vill gå ned….

  har just fått en ny fågelholk uppsatt och hoppas att den ska bli bebodd…..

  vitsipporna blommar som bäst här, liljekonvaljebladen spirar…..

  vackrare kan det inte bli….men varmare……

 4. Jag tänkte bara säga hej!

  Det var ett tag sedan du syntes i bloggvärlden. 🙂

 5. Endast Sverige svenska krusbär har sa Almqvist. Och just så är det tycker jag. Borta bra men hemma bäst. Ja, vad ska dom göra i städerna om inte landet förser dom med mat.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: