Skrivet av: AN | 17 januari 2009

Möjligt eldupphör i sikte

Har nu unde rett par timmar lusläst spaltmetrar av internationell press angående krisen, både förspråkare och motståndare till kriget. Märkligt dock, tänkte jag för mig själv, att det fortfarande kan finnas förespråkare för denna oerhörda slakt. Över 1.100 i dags dato och hur många vi får addera till detta återstår att se när rasmassorna kan börja fraktas bort. Säkerligen liger åtskilliga hundra människor, kanske levande, begravda under tonvis med cement och annat bråte som en gång var deras hem.

Samtidigt förvånar det mig att sådant här fortfarande inträffar? I den upplysta värld vi lever i, borde vi inte kunna leva i harmoni och samförstånd? Är verkligen de religiösa och ideologiska motsättningarna så stora så att ett krig är nödvändigt för at rensa luften?

Vad svaret än må vara så ör det oerhört skrämmande att vi fortfarande ser denna typ av etnisk rensning och under så brutalt våldsamma former där civila, kvinnor, män, äldre och barn får sätta liv och hälsa på spel för försöka komma undan korseld och israeliskt bombardemang. Det förvånar mig hur lite vi har lärt oss av vår blodiga historia och det känns säkert att skriva att vi säkerligen kommer få uppleva flera stora krig till innan jag avslutar mina jordevarv.

Krig verkar vara en befolkningsbegränsare, en naturlig instinkt att mörda varandra då vi kommer för nära oliktänkande. Du den Gud vi ska vara skapade av, skapat människan med sig själv som förebild så misslyckades han med att fylla människor med kärlek då den värld våra barn växer upp i ger dem de värderingar som gör dem mer eller mindre hatiska och skeptiska… Eller kanske var det så att Gud själv, inte var fullkomlig…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: