Skrivet av: AN | 14 januari 2009

Indikation på potentiell vapenvila

Till all lycka och glädje kommer det tongångar på att ett möjligt eldupphör kan komma att bli aktuellt från Hamas sida:

Hamas har nu sagt ja till Egyptens plan för eldupphör i Gazakriget, uppger Spaniens utrikesminister Miguel Ángel Moratinos och anonyma diplomater i Kairo.

– Vi har fått ett ja från Hamas och väntar på svar från Israel, säger en diplomat till AFP, och tillägger att Israels sändebud Amos Gilad landar i Kairo på torsdagen.
– Hamas kommer att offentligt gå ut med sitt stöd och accepterande (av planen), säger Moratinos samtidigt till medier i Jerusalem.
En Hamasdelegation ledd av bland andra Ayman Taha har utlyst en presskonferens, en mycket ovanlig åtgärd vid de hemlighetsfulla förhandlingarna, till klockan 19 svensk tid i Kairo.

Om vi nu kan ta detta på allvar lär återstå att se men med lite tur kanske livet på något sätt kan återvända till Gaza lagom till helgen. Detta vore ju onekligen bra så de stackars människorna får möjlighet till återhämtning efter tre veckors hårda strider. Man får hoppas att Hamas är kloka nog att inte bryta denna vapenvila för vi kan vara säkra på att israeliska trupper kommer slå tillbaka stenhårt på ett eventuellt anfall och då är kriget snart ett faktum igen…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: