Skrivet av: AN | 11 januari 2009

Hamas bär skulden…

Det är ingen tvekan om vem det är som, i de flesta betraktares ögon, bär skulden för våldet i Gaza.
I den arabiska världen fylls media med artiklar och intervjuer som lägger skulden på den islamistiska terrorgruppen Hamas. Sedan gruppens blodiga makt­övertagande i Gazaremsan för ett och ett halvt år sedan, har Hamas och deras sympatisörer runt om i världen utvecklat ett långt gånget storhetsvansinne. I händerna på ayatolldiktaturen Iran, som finansierar Hamas terrorvälde i Gaza, håller man på att rasera det fredsarbete som så många palestinier hoppats på. FN, EU, ”kvar­tetten” (USA, Storbritannien, Frankrike och Ryssland) och tongivande krafter i arabvärlden har i det senaste vålds­­utbrottet valt att, antingen peka ut Hamas som direkt skyldigt eller att inta en avvaktande, låg profil.

Det verkar som
om många, som annars är snara till att kritisera Israel, nu i det tysta håller tummarna för att Israel ska lyckas krossa Hamas, fredens fiende nummer ett. I palestinska media är tonen mot Hamas oförsonlig. Redaktören för den palestinska dagstidningen Al-Hayat Al-Jadida, Hafez Al-Barghouthi, framförde den 28 december hård kritik mot Hamas för att gruppen inte fortsatte den vapenvila som man hade med Israel.
”Att förlänga vapenvilan [tahdiah] var ett framträdande nationellt intresse. Varför har Hamas inte förhindrat angreppen och massakern? Hur många gånger har vi skrivit, och president Abu Mazen deklarerat, att dessa raketer [som Hamas avfyrar mot Israel] är ineffektiva och i strid med det övergripande nationella intresset.
Till och med Hamas självt ansåg att raketelden stod i strid med de nationella intressena när man ingick vapenvilan. Vi har också sagt, att kidnappningen av den israeliske soldaten Gilad Shalit har kostat oss 500 stupade på ett år”.
I den palestinska tidningen Al-Ayyam den 29 december klagar man över att massmedia manipulerar rapporteringen från Gaza: ”En moder till en av martyrerna stod i dörröppningen till intensiven och grät… släktingar och de som stod i hennes närhet sa till henne vad hon skulle säga till tv-kamerorna: ”Säg att din son bad en bön innan han dog. En annan person gav rådet: Förbanna de arabiska ledarna.”

För att få bra bilder uppmanade en fotograf, enligt artikeln i Al-Ayyam, en sörjande moder: ”Slå dig själv i ansiktet, gråt, ge oss lite action.” Den 29 december visade den palestinska myndighetens tv ett inslag där en flicka, vars syster hade omkommit, lade hela skulden på Hamas: ”Jag säger att Hamas är orsaken, i första hand är detta krig Hamas krig”.
Den saudiarabiska tidningen Saudi Gazette redovisade den 30 december ett uttalande av Egyptens utrikesminister Ahmed Abdul Gheit, vilken kritiserade den libanesiske Hizbollahledaren Nasrallah för dennes uppmaning till massdemonstrationer i Egypten för att tvinga den egyptiska regeringen och armén att öppna gränsen mot Gaza. ”Om du inte känner till det, så är den egyptiska arméns uppgift att försvara Egypten. Om det blir nödvändigt så kommer armén också att försvara Egypten mot sådana som du”, sade den egyptiske utrikesministern i sitt uttalande, direkt riktat till Hizbollas ledare, som liksom Hamas får både order och pengar från Iran.


Svar

 1. Du skriver som ingen annan!

  Stå på dig, Adde!

  HAMAS VILL UTROTA ALLA JUDAR

  Har du sett dessa klipp från YouTube?

  De viser vad Hamas och muslimernas mål faktiskt är: att utrota judar från jordens yta och att Islam skall härska över jorden. Sjukt, men sant! See it for yourself!

 2. Jaha och detta visar då att ”judarnas” mål är att utrota araber från jordens yta och att Judendom skall härska över jorden?

 3. Då jag känner både judar och palestinier så tror jag inte att någon av dem egentligen (av de normala alltså) önskar den andres utplåning. Som sagt, det är alltid intressant att se det från två sidor i en konflikt. Det är ofta den överlägsne som ska smutskastas och då kan man alltid skapa en debatt om ämnet på detta sätt…

 4. Hamas är nog bara ett av många många ”verktyg” – för dom GalenPanniga MaktPyramid-MaktElitare 😈 som styr = vanstyr världen ekonomiskt = politiskt i dags dato, tyvärr tyvärr… 😥

 5. Josef: SÅ SANT!

  Den 10 september 2004 talar Ibrahim Mudayris i en nyhetssänding på PA TV, som sänds i bl.a Palestina, om att muslimerna skall bekämpa judarna och att muslimerna skall döda judarna. Ibrahim säger i nyhetssändingen att eftersom det inte finns någon som älskar judarna på hela jordens yta och eftersom allt och alla hatar dom, så skall judarna dödas av muslimerna därför att judarna förstör allt (se film: http://www.youtube.com/watch?v=jY-erbdrGZ0&feature=PlayList&p=9212A6744698A407&index=0&playnext=1 ).

  Nu kanske du tänker att det var länge sen han sade detta, året var trots allt 2004. Men då kan jag berätta för dig att den 30 mars 2007 på Palestinian Television hölls av Hamas talsman Dr. Ismail Radwan exakt samma tal (de film: http://www.youtube.com/watch?v=jY-erbdrGZ0&feature=PlayList&p=9212A6744698A407&index=0&playnext=1)

  Det påstås även att Israel arbetar aktivt med att sprida AIDS och narkotika (se film: http://www.youtube.com/watch?v=y9v7Z0qUVgc&feature=PlayList&p=9212A6744698A407&index=13 )

  Och så sent som 18 april 2008 på Al-Aqsa TV hölls av Hamas en nyhetssänding som handlar om att det var judarna som planla Holocaust för att döda sina egna handikappade och det påstås även i sändingen att judarna är satanister. Hamas säger att judarna anklagar nazisterna för detta så att judarna skall framstå som förföljda och att David Ben-Gurion ( Israels premiärminister 1948-53 och 1955-63.) stod bakom hela detta påhitt (Se film: http://www.youtube.com/watch?v=hP_pzYpTKEE&feature=PlayList&p=9212A6744698A407&index=22 ).

  Sen kanske du ifrågasätter om filmen jag publicerat här är trovärdig. Jag gissar dock att du med förmåga att förstå att på grund av det faktum att filmerna innehåller ljud som stämmer överrens med hur talarens läppar rör sig och på grund av det faktum att det är lagt till en översättning som ju måste stämma (annars skulle filmen blivit avslöjad av någon som kan de båda språken), så förstår du säkert att det inte kan ifrågasättas. Tror du mig ändå inte? Kika på filmerna, då återstår nämligen bara att tro dina egna ögon och öron.

  Läs forts. på min blogg!

  Mvh


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: